DAYCO

Dayco, opgericht in 1905, is een wereldleider in de ontwikkeling, het ontwerp, de productie en de distributie van vitale motoraandrijfsystemen, evenals in het leveren van aftermarket-diensten voor de automobiel-, vrachtwagen-, bouw-, landbouw- en industriële markten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Roseville, Michigan, VS. Lees meer

FILTER

Wagenpark- en voertuigonderhoud

Fietspompen

Wagenpark- en voertuigonderhoud FILTER

Automotive mechanischBekijk alles

  • Autogordels

    V-riemen en serpentine-riemen ontworpen met speciaal behandelde koorden die uitrekken voorkomen en zorgen voor lengtestabiliteit voor de juiste spanning tussen verschillende motoraandrijfcomponenten. Biedt weerstand tegen slijtage en vet

  • Riemspanners en spanrollen

    Wordt gebruikt om auto- en vrachtwagenriemen strak te houden om de juiste spanning op de motorriemen te krijgen. Verkrijgbaar in zowel lichte als zware varianten

  • Rubberen slangaccessoires

    Inclusief koelvloeistofbochten, metalen uitlaatklemmen en turbohulzen die worden gebruikt bij het bevestigen en vervangen van beschadigde slangen

  • rubber Slangen

    Brandstofinjectie, metalen uitlaat, heavy-duty radiator en siliconenslangen die worden gebruikt voor het vervoeren van radiatorvloeistoffen. Voldoen aan SAE J30R7 / SAE J1527-normen en verkrijgbaar in verschillende lengtes, materialen en diameters

Over DAYCO

De productlijn van de Dayco-riemcatalogus omvat een uitgebreide lijn rubberen slangen, autoriemen, riemspanners, V-riemen voor auto's, serpentijnriemen en spanrollen. Dayco riemspanners zijn ontworpen om minder trillingen te bieden met een groter werkbereik. Van het merk automatische V-riemen zijn gemaakt van EPDM-compounds en aramideversterking die samen kunnen werken bij lagere temperaturen, geluids- en trillingsniveaus verminderen. Deze getande riemen hebben sleuven die slip minimaliseren en de koppeloverdracht verbeteren. Dayco koelvloeistof slangen hebben een gebreide rayon binnenbasis waardoor ze ideaal zijn voor het vervoeren van radiatorvloeistoffen. Deze rubberen slangen zijn verkrijgbaar in varianten met brandstofinjectie, metalen uitlaat, siliconen verwarming en siliconen koelvloeistofslangen om uit te kiezen op basis van de omgeving en bedrijfsomstandigheden.

Dingen om te overwegen

Alternatieven voor kruisverwijzingen

Sommige MPN's van Dayco kruisen individuele verwijzingen naar het equivalent van Dixon, Eaton en Flextech. Dus als u op zoek bent naar een item van een concurrent dat niet op voorraad is of verouderd is, is de kans groot Raptor Supplies heeft de equivalente Dayco-producten beschikbaar.

Verzending

Deze Dayco producten zijn klein van formaat. Ze vereisen een zorgvuldige verpakking, omdat sommige artikelen tijdens de verzending beschadigd kunnen raken. Daarom worden deze artikelen per koerier en luchtvracht geleverd voor minimale uitvaltijd.

Belangrijke handelsnamen

Veelgestelde Vragen / FAQ

Wat doen Dayco-spanners in riemsystemen?

De automatische riemspanners van Dayco bevatten innovatieve platte veertechnologie, waardoor ze indien nodig meer koppel op de riem kunnen overbrengen. Deze riemspanners overwinnen beperkingen zoals conventionele V-riemsystemen met beperkt koppel als gevolg van vergrendelde centra in riemaanpassingen. Onvoldoende spanning tijdens de installatie of het uitrekken van de riem en slijtage na verloop van tijd kan ervoor zorgen dat de riem onder belasting gaat slippen, wat resulteert in slechte prestaties en voortijdige defecten. De veerbelaste automatische spanner pakt riemrek en slijtage aan door gedurende de hele levensduur van de riem een ​​constante spanning te behouden.

Hoe weten we wanneer we een riem moeten vervangen?

  • Inspecteer altijd de onderkant van de riem op barsten of scheuren, vooral tijdens het buigen. Een riem die gebarsten of gespleten is, vormt op elk moment het risico van plotseling falen.
  • Wanneer een riem verglaasd raakt, worden de zijkanten glad en hard, waardoor de goede functionaliteit ervan wordt aangetast. Dit kan leiden tot problemen zoals oververhitting van componenten zoals de radiator.
  • Het afpellen van de onderkant van een band resulteert in een ongelijkmatige textuur, wat leidt tot een ruwe werking en uiteindelijk tot defecten.
  • De opeenhoping van vet op een riem zorgt ervoor dat deze zachter wordt, verslechtert en uiteindelijk defect raakt. Bovendien, wanneer de ribben van een riem beginnen uit te brokkelen, wordt deze op elk moment zeer vatbaar voor defecten.

Welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen bij het installeren van Dayco-riemen?

Het wordt van het grootste belang om uiterst voorzichtig te zijn om schade aan de koevoet aan het stuurbekrachtigingslichaam en de eindkappen van de dynamo te voorkomen. Gebruik geen overmatige kracht of wrikgereedschap om de riem in groeven te forceren of de motor te starten. Betrokkenheid bij dergelijke misbruikpraktijken kan blijvende schade veroorzaken, leiden tot voortijdige riemstoringen en kan zelfs leiden tot persoonlijk letsel of materiële schade.

Merkexclusieve producten