HELICOIL

FILTER

Fasteners

Machining

Pneumatiek

Fietspompen

Motoren

Leidingswerk

Handgereedschap

Power Tools

Elektra

Fasteners FILTER

Draad invoegenBekijk alles

  • Gratis lopende spiraalvormige inzetstukken

    Helicoil vrijlopende inzetstukken worden gebruikt om schroefdraad te maken of versleten schroefdraden in getapte gaten te repareren en zijn geschikt voor betrouwbaar draadsnijden in metalen, composieten, hout en soortgelijke materialen. Deze inzetstukken hebben meestal een grotere diameter dan getapte gaten en worden tijdens het inbrengen samengedrukt, waardoor een maximaal contactoppervlak wordt verkregen.

  • Vergrendelende spiraalvormige inzetstukken

    Helicoil-borgende spiraalvormige inzetstukken worden geïnstalleerd in drukpersen, tandwielkasten en uitlaatsystemen om een ​​interne schroefdraad te creëren voor het installeren van bevestigingsmiddelen in productie- en onderhoudstoepassingen in de auto-industrie. Ze hebben een ontwerp met schroefvergrendeling om te voorkomen dat schroeven losraken bij installatie.

  • Draadinzetstukken

    Helicoil-schroefdraadinserts worden gebruikt voor het repareren van beschadigde interne schroefdraad of het maken van nieuwe schroefdraad in een tapgat, in werkstukken van gietijzer, koolstof, aluminium, magnesium, roestvrij staal of kunststof. Ze hebben een flexibel ontwerp voor een evenwichtige verdeling van statische en dynamische belastingen over de lengte van de schroefdraad.

  • Reparatiesets voor spiraalvormige schroefdraad

    Helicoil-schroefdraadreparatiesets zijn ideaal voor het repareren van getapte gaten in metaal, beschadigd of gestript als gevolg van overmatig koppel / slijtage / corrosie. Ze zijn uitgerust met een handboor- en installatiegereedschap voor snel onderhoud en een beschermende draagtas voor veilige opslag en gemakkelijke draagbaarheid.

  • Sets met spiraalvormige draadinzetstukken
  • Hulpmiddelen voor spiraalvormige schroefdraad

    Helicoil-schroefdraadinzetgereedschappen worden gebruikt voor het installeren van schroefdraadinserts in een voorgeboord gat. Er is ook een breed scala aan insteekmontagegereedschappen, STI-plugtappen, tangbreekgereedschappen en bussen beschikbaar. Deze gereedschappen zijn voorzien van schroefdraad op het buitenoppervlak om een ​​veilige verbinding met de inzetstukken te creëren en een handgreep voor eenvoudig manoeuvreren in het geboorde gat.

  • Accessoires voor draadinzetgereedschap

    Helicoil biedt vervangende mesjes, adapters, nylon pads, hi-torque-gereedschappen, tanggereedschappen, draadadapters en uitbreidbare gereedschappen voor het vervangen/repareren van uw beschadigde draadinzetgereedschappen.

Over HELICOL

Heli-Coil spiraalvormige inzetstukken worden gebruikt om interne schroefdraad te creëren die geschikt is voor bevestigingsmiddelen van standaardafmetingen. De Heli-Coil-productcatalogus omvat schroefdraadinzetstukken (zowel standaard als schroefborgend ontwerp), werkmeters, snoerloze inzetstukinstallatiekits, hand- en pijptappen, schroefdraadreparatiesets (standaard en master), complete manometers en doorngereedschappen. Heli-spoel draad reparatie kits bevatten 4 tot 36 gereedschappen die zijn gemaakt van duurzaam 304 roestvrij staal. Ze bevatten schroefdraadinserts van het type UNF, MC, MF en UNC, samen met een handboor en een installatiegereedschap. Helicoil schroefvergrendelingsinzetstukken hebben een veerkrachtig vergrendelingsmechanisme dat de grendel stevig vasthoudt en voorkomt dat deze losraakt door trillingen of zware schokken. Deze wisselplaten voldoen aan de normen NASM8846, MA1565, NASM21209 en MA3331. De inch-inzetstukken van het merk zijn rood geverfd voor snelle identificatie en bedieningsgemak. Kies uit een breed assortiment Heli-Coil-producten, waaronder inzetstukken, adapters voor elektrisch gereedschap, voedingen, gereedschapsaandrijvingen en meer, op Raptor Supplies.

Belangrijke handelsnamen

Heli-Coil Tangless schroefdraadinzetstukken

Heli-Coil tangloze schroefdraadinserts zijn verkrijgbaar in vrijlopende en schroefborgende inserts. Deze inzetstukken kunnen permanent in positie verankerd worden tegen het tapgat (vrijlopend) en positioneren...Lees verder 

Heli-Coil Overmaatse & Twinsert-schroefdraadinzetstukken

Heli-Coil spiraalvormige inzetstukken zijn verkrijgbaar in overmaatse en twinsert spiraalvormige typen. Ze zijn ideaal voor het herstellen van getapte gaten in schroefdraadinzetstukken en voor het corrigeren van tapfouten tot standaard tappen...Lees verder 

Heli-Coil primervrije gecoate inzetstukken

Heli-Coil Primer-Free wisselplaten zijn ontworpen voor gebruik in toepassingen waar galvanische corrosie kan optreden tussen verschillende metalen. Ze zijn ook ideaal voor magnesium- en aluminiumtoepassingen. De pri...Lees verder 

HELICOIL-concurrentievoordelen

Heli-Coil 8-pitch schroefdraadinzetstukken

Heli-Coil 8 spoed schroefdraadinzetstukken zijn een unieke serie inzetstukken, ideaal voor schroefdraadgaten met 8 spoed. Deze wisselplaten zijn snelle en zuinige eenheden, waardoor waardevolle en dure onderdelen worden bespaard (die anders zouden moeten worden gesloopt) met minimale uitvaltijd. De draaddoorsnede van deze Heli-Coil 8 pitch-inzetstukken is nauwkeurig ontworpen om de spoeddiameter van een standaard 8 pitch schroefdraad met exact 1/8 inch te elimineren en vereist geen speciale tappen. Deze Heli-Coil 8 pitch insert units kunnen worden gebruikt in bestaande flenzen en nokken, waar reparatie onmogelijk is met andere typen massieve bussen of inserts. Ze zijn verkrijgbaar in de varianten inconel X-750 en 18-8 roestvrij staal.

Heli-Coil zelftappende schroefdraadinzetstukken

Heli-Coil zelftappende draadschroefdraadinserts garanderen een zeer veelzijdige en goedkope methode om sterke draden in vezelachtige materialen, waaronder hout, te plaatsen. Deze Heli-Coil-inzetstukken zijn nauwkeurig gevormd tot een ruitvormige dwarsdoorsnedeconfiguratie en een spiraalvormig gewikkelde spoel van koolstofstaal geconstrueerde draad, waardoor bescherming tegen draadslijtage wordt gegarandeerd. Bovendien heeft het ontwerp aan de buitenkant van de spoel mesachtige draden die zichzelf automatisch intikken om de grootste penetratie in de houtvezels mogelijk te maken, maar toch grote delen hout tussen de draden laten voor ultieme sterkte. Dit verbetert de verbindingssterkte in zowel kop- als kopse installaties.

Heli-Coil buisdraadinzetstukken

Heli-Coil pijpdraadinzetstukken zijn nauwkeurig gevormde schroefdraadspoelen die koudgewalst zijn tot een scherp ruitvormig dwarsdoorsnedeontwerp dat treksterkte garandeert onder alle bedrijfsomstandigheden (zelfs bij drukken tot 20000 psi). Ze zijn gemaakt van 18-8 roestvrij staaldraad om corrosie te weerstaan ​​en bieden een glad oppervlak van 8-16 micro inch. Deze voordelige Heli-Coil pijpschroefdraadinserts minimaliseren draadbreuk als gevolg van trillingen, strippen, corrosie, vermoeidheid of vastlopen. Bovendien voorkomen deze units schroefdraadslijtage, zelfs na herhaalde montage en demontage.

Heli-Coil bougieschroefdraad inzetstukken

Heli-Coil bougieschroefinzetstukken zijn ideaal voor bougietoepassingen met hoge prestaties en hoge temperaturen. Deze draadinzetstukken zijn gemaakt van 18-8 ronde roestvrijstalen draad om corrosie te weerstaan ​​en zijn ontworpen in een 60 graden diamantvormige draad. Deze koudbewerkte draad wordt met behulp van een inkeping en aandrijftang tot een spiraalvormige spoel gewikkeld om deze te verwijderen nadat het inzetstuk in het schroefvormige tapgat is geschroefd. Deze economische units zijn in staat om draadbreuk als gevolg van trillingen, strippen en vermoeidheid te verminderen, en zijn ideaal voor het verlengen van de levensduur van de draad, zelfs na herhaalde hermontage en demontage.

Veelgestelde Vragen / FAQ

Waar wordt een Heli-Coil voor gebruikt?

Een Heli-Coil is een draadreparatie-inzetstuk van het type spiraaldraad dat wordt gebruikt om interne schroefdraad te maken voor bevestigingen van standaardafmetingen.

Werken Heli-Coils in aluminium?

Onder de spanning en druk van een draaiende motor zorgt de zachte aard van aluminiummetaal ervoor dat draden uit hun basismateriaal kunnen trekken. Een geïnstalleerd Heli-Coil-schroefdraadinzetstuk op motoren zorgt dus voor een veilig verbindingspunt met schroefdraad voor accessoires met aluminium koppen.

Van welk materiaal zijn Heli-Coils gemaakt?

Heli-Coil draadinzetstukken zijn gemaakt van austenitisch chroomnikkelstaal met een minimale treksterkte van 1400 N/sq.mm. Deze gerolde draden zorgen voor een slijtvast en zeer sterk draadoppervlak, met een minimaal wrijvingskoppel.

Kunnen Helicoil-inserts worden gebruikt in gevaarlijke of explosieve omgevingen?

Bepaalde Helicoil-inzetstukken zijn geschikt voor gebruik in gevaarlijke of explosieve omgevingen door materialen te gebruiken die een uitstekende elektrische geleidbaarheid, vonkweerstand en andere veiligheidsparameters bieden. Materialen zoals roestvrij staal kunnen geschikt zijn voor dergelijke ruwe omgevingen omdat het een lage elektrische geleidbaarheid heeft. Bovendien kan het gebruik van speciale coatings of behandelingen de vonkweerstand van het Helicoil-inzetstuk verbeteren, waardoor het risico op ontsteking wordt verminderd.

Hoe weet ik of mijn helicoil-inzet goed werkt?

Om de goede werking van helicoil-inzetstukken te bepalen, kan de gebruiker de volgende factoren controleren:

  • Juiste installatie: Gebruikers moeten ervoor zorgen dat de spoel correct is geïnstalleerd en is vastgedraaid volgens de juiste koppelspecificatie.
  • Schroefdraadaangrijping: Controleer of de Helicoil-wisselplaat voldoende schroefdraadaangrijping heeft in het basismateriaal.
  • Draadkwaliteit: Controleer ook de kwaliteit van de schroefdraad in de wisselplaat op tekenen van beschadiging, corrosie of slijtage.
  • Vastdraaien: Zorg ervoor dat de schroefdraadbevestiging soepel en gemakkelijk kan worden vastgedraaid en losgemaakt, zonder vast te klemmen of te vreten.
  • Draagvermogen: Controleer of het Helicoil-inzetstuk bestand is tegen de belastingsvereisten van de toepassing zonder te vervormen of te knikken.
  • Als een van deze factoren aangeeft dat het Helicoil-inzetstuk niet goed functioneert, overweeg dan om het inzetstuk te vervangen om de integriteit van de schroefdraadverbinding te herstellen.

Aan welke certificeringen of normen voldoen deze helicoil-inzetstukken?

  • SAE International (Vereniging van auto-ingenieurs)
  • NASM (Nationale Lucht- en Ruimtevaartstandaard)
  • ISO (Internationale Organisatie voor Standaardisatie)
  • AS (luchtvaartstandaard)
  • EN (Europese norm)

Merkexclusieve producten