MILLER ELECTRIC

Sinds 1929 produceert Miller Electric booglas- en snijapparatuur voor constructie-, productie-, fabricage-, luchtvaart-, landbouw- en maritieme toepassingen. Het merk, met hoofdkantoor in Wisconsin, VS, produceert rookafzuigers, multiproceslasapparaten, laspistooladapters en accessoires. Lees meer

FILTER

Lassen

Veiligheid

Elektra

Laden en lossen

HVAC en koeling

Wagenpark- en voertuigonderhoud

Pneumatiek

Outdoor uitrusting

Power Transmission

Motoren

Handgereedschap

Hardware

Lassen FILTER

Verbruiksartikelen en accessoires voor booglassers en plasmasnijdersBekijk alles

  • Accessoires voor booglassers

    Miller Electric high performance, 300A elektrode lasaccessoiresets zijn ontworpen voor gebruik met Trailblazer Series lassers of generatoren. Ze worden geleverd met een koperen kabel met een rubberen mantel. Loopwerksets, afstandsbedieningen en elektrodelaskabels zijn ook verkrijgbaar.

  • MIG-accessoires

    Miller Electric stalen kabelvoeringen worden gebruikt met M-serie 360 ​​graden draaibare MIG-laspistolen met zwanenhals. Verbruiksartikelensets, inlaatgeleiders, aandrijfrollen en anti-slijtagegeleiders zijn ook verkrijgbaar.

  • MIG-pistool verbruiksartikelen

    De slijtdelen van Miller Electric MIG-pistolen omvatten PTFE-mondstukisolatoren die zijn ontworpen voor gebruik met Roughneck MIG-laspistolen. Ze hebben een zwanenhals met aluminium mantel en zijn 360 graden draaibaar. Adapters voor lasmondstukken, mondstukken en contacttips, O-ringen en gasverspreiders zijn ook verkrijgbaar.

  • MIG-pistolen

    Miller Electric MIG-pistolen zijn geschikt voor de productie-, metaalbewerkings- en auto-industrie. Ze zorgen voor schone lassen in vergelijking met traditioneel elektrodelassen.

  • Accessoires voor MIG-lasapparaten

    De hoogwaardige draadaanvoerunits van Miller Electric bieden spanningsregeling op afstand, een programmeerbare interface voor gasvoorstroom/nastroom, start- en kraterinstellingen en digitale weergave van de lasspanning. Adapters voor spoelpistolen, gasslangen en lasspoelpistolen zijn ook verkrijgbaar.

  • Accessoires voor plasmasnijden

    Accessoires voor plasmasnijden van Miller Electric zijn onder meer draagbare toortsvervangingen die zijn ontworpen voor gebruik met Spectrum 625-plasmasnijders, en sleepschilden voor gebruik met ICE-40C / ICE-40T-plasmatoortsen. Adaptersnoeren, verbruiksartikelensets, snijgeleiders, deflectors, O-ringen, beschermkappen en rolgeleiders zijn ook verkrijgbaar.

  • Accessoires voor puntlassers

    Accessoires voor puntlasmachines van Miller Electric zijn onder andere lucht-/watergekoelde punten en luchtgekoelde tangen die worden gebruikt voor lassen met een lage stroomsterkte van zacht, roestvrij en gegalvaniseerd materiaal. Ze zijn geschikt voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaartindustrie.

  • TIG-toortsen

    Miller Electric lucht-/watergekoelde TIG-toortssets zijn ontworpen voor het lassen van non-ferrometalen zoals koper en aluminium, evenals dunne delen van roestvrij staal. Ze zijn uitgerust met een voetpedaal van 12 meter lang, een 6-pins voedselpedaal, een gasslang, een regelaar, een 25 mm-kraan, een TIG-toorts en een accessoirekit voor de toorts.

  • TIG-lasaccessoires

    Miller Electric TIG-lasaccessoires omvatten een breed scala aan 14-pins ontvangers, vingertopbedieningen, voetpedalen, onderstellen met dubbel cilinderrek, draadloze TIG-voetbedieningen, TIG-starterkits, waterslangen, draadloze adaptersnoeren voor afstandsbediening, accubakken, riemclips & glijpads.

  • Wolfraam elektroden

    Miller Electric wolfraamelektroden zijn geschikt voor het lassen van laaggelegeerd en niet-corroderend staal, evenals magnesium-, titanium-, aluminium-, nikkel- en koperlegeringen. Ze zijn compatibel met zowel gelijkstroom- als wisselstroomvoeding en vereisen een transformator of een op een omvormer gebaseerde, constante stroombron. Ze worden aangeboden in diameters van 0.04 en 0.16 inch.

  • Water Koelvloeistof Systemen

    Uitgerust met een polyethyleen-gegoten koelvloeistoftank, ventilatorkap en vulopening om oververhitting van lasmachines te voorkomen. Beschikt over een compact horizontaal ontwerp voor gemakkelijk stapelen en een koperen verdringerpomp met draaischuif voor een constante druk en koelmiddelstroom

  • Accessoires voor lasgeneratoren

    Rekken voor LPG-gasflessen ontworpen voor gebruik met loopwerk en beschermende kooien om tanks van 33 en 43 pond horizontaal te plaatsen. Afzonderlijke acculaders, vierwielige aanhangers, motorafstellingskits, beschermhoezen, loopwerk en beschermende lashoezen zijn ook beschikbaar

  • Welding Kabelverbinders
  • Adapters voor laspistolen

    Contacttipadapters ideaal voor gebruik met M-Serie 360 ​​graden draaibare MIG-laspistolen met zwanenhals. Voorzien van een messing constructie voor een hoge vervormbaarheid en helpen plakken, vreten en draadstrippen te voorkomen

  • Draadaanvoerunits

    Meest geschikt voor offshore, scheepsbouw, constructie en pijplastoepassingen. Voorzien van een automatische inloopbesturing voor een aanzienlijke verbetering van het starten van de boog en een gereedschapsloze roteerbare aandrijfeenheid die de operator vergemakkelijkt om de aandrijfbehuizing gemakkelijk te draaien

Booglassers en plasmasnijdersBekijk alles

  • Booglassers
  • MIG-lassers

    Deze 1- en 3-fase MIG-lasmachines zijn geschikt voor metaalbewerking en multipass-lassen. Ze gebruiken een continue voedingselektrode en hebben een lage rooksnelheid. Ze zijn verkrijgbaar in 50 en 60Hz varianten.

  • Multiproces lassers

    Miller Electric multiproces lassers zijn 50 / 60Hz, draagbare lassers die AC / DC TIG-, MIG-, elektrode- en fluxkernlassen kunnen uitvoeren. Ze beschikken over een stekker voor meerdere spanningen, een LCD-kleurenscherm met Auto-Set Elite en een Quick Select-aandrijfrol.

  • Plasmasnijders

    Kan tot 7/8-inch standaard staal / roestvrij staal en 5/8 inch aluminium snijden. Verkrijgbaar in verschillende kabellengtes, totale hoogtes en ingangsspanningswaarden

  • Stick lassers

    CSA-gecertificeerde elektrodelassen van Miller Electric worden gebruikt voor het lassen van verbindingen en legeringen, en voor het maken van een hechting op roestige of vuile metalen. Ze beschikken over Lift-Arc-technologie die in staat is om TIG-boog te leveren die begint bij lage frequenties, en zijn compatibel met draadloze afstandsbedieningen

  • TIG-lassers

    Miller Electric TIG-lasmachines worden gebruikt om kritieke en nauwkeurige lassen te maken bij het verbinden van metalen zoals aluminium, zacht staal en roestvrij staal. Deze TIG-lasmachines zijn voorzien van AC-balansregeling, een koelsysteem en dual-digital display-meters. Ze beschikken ook over Lift-Arc-technologie en HF-starts voor lassen met een gelijkstroomvoeding.

  • Lasser generatoren

    Miller Electric lasgeneratoren zijn voorzien van een verbrandingsmotor om stroom te leveren voor beklede, TIG (wolfraam inert gas) en MIG (metal inert gas) lastoepassingen. Ze staan ​​bekend als door een motor aangedreven lassers, omdat ze niet op een stroomvoorziening hoeven te worden aangesloten en op een vrachtwagen of aanhanger kunnen worden vervoerd.

Gas lasapparatuurBekijk alles

Rookafzuigers en accessoiresBekijk alles

  • Accessoires voor rookafzuiging

    Inclusief afzuigarmen voor afzuigsystemen die zijn ontworpen voor gebruik met afzuigsystemen om lasrook in kleine of besloten ruimtes op te vangen. Eenvoudig te monteren op een muur, sokkel of zuil. Opvangslangen, trechtermondstukken, vervangingsfilters en sleufmondstukken ook beschikbaar

  • Rookafzuigers

    Draagbare rookafzuigers met een motor van 1/5 pk die een maximale luchtstroom van 900 cfm kan genereren. Verkrijgbaar in varianten van 115 en 460 V ingangsspanning

Over MILLER ELECTRIC

De uitgebreide catalogus van het merk omvat rookafzuigers, multiproceslasapparaten, laspistooladapters, MIG-pistolen, MIG-lasapparaten, plasmasnijders, veiligheidsbrillen, PAPR's, draadaanvoerapparaten en puntlasapparaten. Molenaar Elektrisch Plasmasnijders kan gemakkelijk stalen en aluminium platen snijden met diktes tot respectievelijk 7/8 en 5/8 inch. Ze zijn ideaal voor snij- en gutstoepassingen. Molenaar Elektrisch rookafzuigers zijn ideaal voor het verwijderen of filteren van cyanide- en koolwaterstofdeeltjes die ontstaan ​​tijdens soldeer-, lasersnij- of laswerkzaamheden. Deze afzuigers worden aangedreven door een motor van 1 of 5 pk en hebben een maximale luchtstroom van 900 cfm.

Belangrijke handelsnamen

MILLER ELECTRIC Concurrentievoordelen

Insight Welding Intelligence: de totale oplossing voor lasgegevens

Miller Electric biedt Insight Core, een gebruiksvriendelijk lasinformatiesysteem dat inzicht geeft in uw werkzaamheden. Dit helpt de productiviteit te verhogen, lassen van hoge kwaliteit te leveren en de kosten te beheersen. Dit eenvoudig te installeren systeem meet de lasproductiviteit door gebruikers in staat te stellen de arc-on tijd van elke lasser te zien om basislijnen in te stellen, verbeteringen te plannen en doelen te meten. Miller Electric Insight Core beschikt over een dashboard dat trends laat zien en rapporten ontwikkelt door gegevens te vergelijken. Het identificeert ook de laskosten en brengt verbeteringen aan om de kosten te verlagen.

Auto-Line-technologie

Miller Electric-units zijn uitgerust met Auto-Line-stroombeheer om consistente, krachtige bogen te leveren met behulp van een- of driefasige elektrische voeding, of zelfs een inconsistent vermogen met pieken en dalen.

SnelTech

De Miller Electric QuickTech-technologie is ontworpen om een ​​gemakkelijke instelling en proceswisseling te bieden in Multimatic-multiproceslasmachines. Deze technologie bepaalt automatisch de polariteit en zorgt ervoor dat zowel het MIG-pistool als de TIG-toorts tegelijkertijd verbonden blijven. Met de Miller Electric QuickTech-technologie kan het systeem automatisch overschakelen naar het juiste proces - gebruikers hoeven alleen maar de trekker of het voetpedaal in te drukken. Het kan ook automatisch instellingen oproepen van het laatst gebruikte proces.

ZoneFlow-technologie voor rookafzuiging

Miller Electric ZoneFlow-technologie elimineert de noodzaak om de arm voortdurend aan te passen om hem dicht bij de bron te houden voor een effectieve dampopvang. In tegenstelling tot traditionele systemen waarbij de kap binnen 18 cm van de boog moet worden geplaatst, kunnen Miller Electric ZoneFlow-technologiesystemen lasrook opvangen tot op een afstand van 5 meter van de boog. Operators kunnen interacties met de boog verminderen, de productiviteit verhogen en de naleving verbeteren door een effectieve rookopvangzone te behouden. Deze technologie helpt de omgeving schoon te houden.

Veelgestelde Vragen / FAQ

Welke andere bedrijven zijn eigendom van Miller Electric?

Miller Electric is eigenaar van een aantal bedrijven, zoals Hobart Corporation, Instron, ITW MIma Packaging Systems en Avery Weigh-Tronix.

Kan een draadaanvoerapparaat worden aangesloten op een TIG-machine en MIG-lassen?

Het aanhaken van een draadaanvoerunit aan een TIG-machine en MIG-lassen wordt niet aanbevolen, aangezien TIG/elektrode-eenheden stroombronnen met constante stroom zijn en MIG-eenheden eenheden met constante spanning zijn.

Wat is het nut van een werkklemoog in producten van Miller Electric?

Het werkklemoog is een kenmerk dat een solide bevestiging van de werkklem biedt. Het is een aluminium lipje dat aan de onderkant van een tafelblad wordt bevestigd. De werkstukklem van de lasser wordt aan het lipje bevestigd.

Hoeveel stroom is er nodig voor een TIG-lasser?

TIG-lassen van zacht staal (met een dikte van 2 mm) vereist 60A voor een gesloten wortelstompnaad, 55A voor een lapnaad / een buitenhoek en 75A voor een hoekverbinding.

Zijn Millermatic 212 Auto-Set draadlassers op een transformator of inverter gebaseerd?

Millermatic 212 Auto-Set draadlassers zijn apparaten op basis van transformatoren.

Hoe installeer ik Miller elektrische lasapparaten?

  • Kies een stabiele locatie in de buurt van uw werkplek met toegang tot een stroombron.
  • Bevestig de aardingsklem op een schoon, blank metalen oppervlak op uw werkstuk.
  • Sluit de elektrodehouder aan op de laselektrode.
  • Sluit het lasapparaat aan op een compatibel stopcontact en schakel de stroomschakelaar uit.
  • Pas de lasinstellingen (stroomsterkte, draadsnelheid) aan zoals nodig voor uw project.
  • Schakel het lasapparaat in met de aan/uit-schakelaar.
  • Trek veiligheidsuitrusting aan en begin met lassen door de juiste technieken te volgen.
  • Schakel na het lassen het Miller elektrisch lasapparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact.

Wat zijn de verschillen tussen TIG-lassers en multiproceslassers?

Molenaar TIG-lassers zijn ideaal voor het nauwkeurig verbinden van metalen van materialen zoals aluminium, zacht staal en roestvrij staal. Ze zijn voorzien van AC-balansregeling, een koelsysteem, dubbele digitale displaymeters, evenals Lift-Arc-technologie en HF-starts voor lassen met gelijkstroomvoeding. Terwijl Molenaar multiproces lassers zijn veelzijdige machines geschikt voor AC/DC TIG-, MIG-, elektrode- en gevulde laswerkzaamheden. Ze zijn uitgerust met een multivoltage-stekker, een kleuren-LCD-scherm met Auto-Set Elite en het gemak van Quick Select-aandrijfrol. Deze lasapparaten kunnen worden gebruikt op 50 / 60 Hz, afhankelijk van de eisen van de gebruiker.

Hoe kies ik de juiste Miller Electric-producten voor mijn behoeften?

  • Identificeer uw lasbehoeften.
  • Houd rekening met de stroomvereisten.
  • Functies beoordelen.
  • Controleer de compatibiliteit.
  • Stel een budget in.
  • Lees gebruikersrecensies.
  • Raadpleeg indien nodig deskundigen.

Merkexclusieve producten