OETIKER

FILTER

Pneumatiek

Handgereedschap

Pneumatiek FILTER

SlangklemmenBekijk alles

  • Oor klemmen

    Krimpklemmen ontworpen voor het verbinden van slangen met fittingen en pijpen in olie-, gas-, vloeistof- en koelvloeistofleidingen. Geselecteerde Oetiker-oorklemmen zijn voorzien van een veergebaseerd zelfspannend mechanisme voor een slipvrije werking. Verkrijgbaar in stalen en RVS varianten.

  • Schroefklemmen

    Oetiker 178-serie StepLess-schroefklemmen met braamvrije stripranden om de geklemde onderdelen volledig te beschermen tegen littekens of mechanische schade. De klemmen uit de Oetiker 174-serie zijn voorzien van kleine perforaties om het vergrendelingsmechanisme van de klem vast te zetten en op zijn plaats te houden als het eenmaal is vastgedraaid.

  • Wormwielklemmen

    Oetiker-klemmen met wormaandrijving, ontworpen voor het bevestigen van pneumatische/uitlaatslangen aan weerhaken en fittingen bij onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Schroefbevestigingsmechanisme voor slipvrije installatie en stalen constructie voor weerstand tegen hydraulische vloeistoffen en industriële chemicaliën.

  • Klemgereedschap

    Oetiker klemgereedschap zoals rechte bek en rateltang die het best geschikt zijn voor kleminstallaties in brandstof- en koelleidingen en luchtdruksystemen. Constructie van gesmeed staal voor weerstand tegen ruw industrieel misbruik en geïsoleerde handgrepen voor een veilige werking.

  • Assortiment slangklemmen

    Stalen slang Oetiker klemassortiment geschikt voor het vastzetten van leidingen en slangen in hydraulische en koelleidingen, olie en gas, loodgieterswerk en onderhoudswerkzaamheden. Kaaktang met geïsoleerde handgrepen voor gebruikersveiligheid en comfort. Verkrijgbaar in verzinkte en effen afwerkingsopties.

Over OETIKER

De uitgebreide catalogus van Oetiker omvat spanbanden, connectoren, klemmen & ringen en montage- & demontagegereedschappen. Oetiker wormschroefklemmen zijn ontworpen voor het bevestigen van pneumatische en uitlaatslangen aan weerhaken en fittingen in olie- en gasoperaties. Deze Oetiker-klemmen zijn voorzien van gekrulde strips met braamvrije randen voor een betere oppervlaktedruk en een optimale afdichting en een eenvoudig schroefbevestigingsmechanisme voor eenvoudig onderhoud en installatie. Oetiker klem tang zijn ideaal voor het hanteren en installeren van oorklemmen in brandstof- en koelleidingen en luchtdruksystemen. Deze tang heeft een constructie van gesmeed staal die bestand is tegen herhaald gebruik en industrieel misbruik en geïsoleerde handvatten voor gebruikerscomfort en bescherming tegen elektrische gevaren.

Belangrijke handelsnamen

OETIKER concurrentievoordelen

Braamvrije strookranden:

Om vastgeklemde onderdelen te beschermen tegen littekens en verwondingen tijdens de montage te voorkomen, biedt Oetiker braamvrije stripranden aan. Braamvrije stripranden voorkomen de kans op beschadiging van componenten, zowel tijdens als na montage.

ToothLock-technologie:

Oetiker's ToothLock-technologie biedt permanente en extreem hoge compressiesnelheden, evenals een hoge uitzettingsweerstand om ervoor te zorgen dat de verbindingen op hun plaats blijven. Deze technologie heeft ook een zelfvergrendelend mechanisme om te voorkomen dat de klem losraakt en een lage terugvering om de prestaties over langere perioden te verbeteren. Bovendien maakt het de Oetiker-klemmen schok- en trillingsbestendig om bestand te zijn tegen thermische belasting, eenmaal geïnstalleerd. De ToothLock-technologie integreert ook meerdere tandvergrendelingsposities voor het compenseren van componenttoleranties.

Veelgestelde Vragen / FAQ

Wat is een oorslangklem?

Oorslangklemmen bestaan ​​uit een band met een of meer geïntegreerde "oren". Deze oren worden gesloten met een tang om een ​​strakke, permanente, lekvrije verbinding te maken bij de slangfitting. Oorslangklemmen worden vaak gebruikt in veeleisende toepassingen waar dunwandige slangen, kunststoffen en zachte en harde rubbers aanwezig zijn. Andere veel voorkomende variaties van Oetiker 2 oorklemmen omvatten interlock-, verstelbare en traploze messing-in-groefklemmen om tegemoet te komen aan een verscheidenheid aan toepassingsvereisten.

Wat is het verschil tussen 1- en 2-oorklemmen?

Kies enkele oorklemmen (153 Series & 154 Series), als het uw vereiste is om uniforme compressie rond de slang / buis te bereiken. Maar het is aan te raden om door te gaan met een variant met twee oren (101 Series & 151 Series oorklemmen) als u te maken heeft met materialen die gevoelig zijn voor thermische uitzetting/krimp (voor een groter klembereik).
Een woord van waarschuwing: Houd er rekening mee dat Oetiker-oorklemmen in slechts één enkele slag moeten worden gekrompen. Extra kracht uitoefenen na de eerste poging kan de klem beschadigen.

Hoe werken kunststof slangklemmen?

Kunststof slangklemmen zijn een nylon klem uit één stuk met een getand ratelmechanisme dat de klem op zijn plaats vergrendelt. De uiteinden van deze Oetiker-klemmen zijn voorzien van openingen met in elkaar grijpende tanden. Wanneer de openingen tegen elkaar worden gedrukt, grijpen de tanden in elkaar, waardoor het losraken van de klem wordt voorkomen. Om de klem los te maken, pakt u een kant van de vergrendeling vast met een tang en duwt u deze zijwaarts. De tanden schuiven uit elkaar en de klem komt los.

Wat is een quick release slangklem?

Slangklemmen met snelkoppeling zijn vergelijkbaar met de gewone slangklemmen met wormaandrijving, maar de wormschroef is ontworpen om weg te draaien van de klemband om volledig los te komen van de perforaties. Tijdens de installatie wordt de wormschroef losgekoppeld zodat de band met de hand kan worden vastgedraaid. Zodra de gewenste hoeveelheid speling is verwijderd, klikt de schroef naar beneden, waardoor het wormwiel in de perforaties in de band kan grijpen. De band kan vervolgens worden aangedraaid met gewoon handgereedschap.

Waar moet ik veerslangklemmen gebruiken?

Veerklemmen, ook wel klemmen met constante spanning genoemd, zijn een breedband veerstalen slangklem die constante druk op fittingen levert. Door de veereigenschappen van de klem kan deze spanning behouden als verbindingen uitzetten en samentrekken bij temperatuurschommelingen.

Hoe werken T-Bolt klemmen?

T-boutslangklemmen, of raceklemmen, worden beschouwd als een snelspanklem die is ontworpen met een stalen band en een T-bout met borgbout die wordt vastgedraaid met een zeskantmoer. Het "T"-uiteinde van de bout is vastgezet in een lus aan het ene uiteinde van de klemband, waarbij het andere uiteinde van de bout is aangebracht door een scharnierende behuizing waarvan de schroefdraad aan het andere uiteinde uitsteekt.
Het van schroefdraad voorziene uiteinde van de bout werkt als een hefboom en wanneer deze van de metalen band wordt weggedraaid, wordt de klem losgemaakt. Om de klem vast te draaien, draait u de bout eenvoudig naar beneden op de klem en zet u hem vast door de zeskantmoer tegen de boutbehuizing aan te draaien.

Hoe werken schroefklemmen?

Oetiker-slangklemmen in schroefstijl hebben een lange roestvrijstalen band die zich om zichzelf wikkelt, evenals een schroef die de installateur kan gebruiken om de band vast te zetten. Terwijl de installateur de schroef vastdraait, trekt hij de twee uiteinden van de band in verschillende richtingen, waarbij hij veel druk uitoefent. Door hun ontwerp kunnen slangklemmen van het schroeftype worden aangepast aan verschillende slangmaten.

Hoe kies je de juiste klem?

De keuze van de juiste Oetiker-klem hangt af van de aard van de toepassingen en verschillende andere factoren, zoals hieronder in de tabel wordt weergegeven:

  • Materiaal: Het is bijna een regel dat de beste slangklemmen van roestvrij staal moeten zijn. Roestvrij staal is sterk, duurzaam en bestand tegen corrosie. Warmtebehandeld verenstaal is ook een optie, hoewel het niet zo corrosiebestendig is als roestvrij staal. Mindere materialen zullen snel roesten, omdat condensatie en chemicaliën de oxidatie zullen versnellen. Zodra een klem zwak genoeg wordt, kan deze onder druk scheiden.
  • Verstelbaarheid: sommige klemmen kunnen voor verschillende slangmaten worden gebruikt, waardoor ze ongelooflijk handig zijn om bij de hand te houden. Hoewel oor- en draadklemmen enige verstelbaarheid bieden, zijn de meest verstelbare klemmen van het schroeftype. Over het algemeen kunnen slangklemmen een verstelbaarheid van 1/4 tot 1/2 inch bieden, hoewel sommige meer kunnen bieden. In veel gevallen zal het vastdraaien buiten dat bereik de klem vervormen, waardoor een ongelijke druk ontstaat die het uiteinde van de slang zou kunnen doen knikken. Als een slangklem voorbij het bruikbare bereik wordt gebracht, is dit ook van invloed op de vraag of u deze kunt hergebruiken na onderhoud aan de slang verderop.
  • Compatibiliteit: Het gebruik van het juiste type klem voor een bepaalde klus is belangrijk. Zo is het vastdraaien van een slang over een geribde fitting met meerdere ribbels geen klus voor een dunnere klem; als de klem niet perfect recht is, oefent hij geen gelijkmatige druk uit op een stel ribben - dat is een recept voor een lek.
    Voor fittingen met weerhaken is het gebruik van een klem met een platte band zoals een schroef- of oorklem het beste. Klemmen in veerstijl zijn uitstekend geschikt voor het klemmen van een slang over een gegroefde fitting, zoals een radiatorfitting in een voertuig.
    Het materiaal van de slang doet er niet zoveel toe als de juiste maat van de klem. Als u een te kleine klem forceert, zal de slang knikken als hij al werkt. Het gebruik van een te grote klem zal simpelweg niet genoeg druk uitoefenen.

Welke materiaalslangklemmen zijn het beste voor maritieme toepassingen?

Ga altijd voor hoogwaardig RVS Oetiker klemmen voor toepassingen die betrekking hebben op zeer schurende omgevingen.

Hoe worden Oetiker slangklemmen gemeten?

Meet gewoon de buitendiameter van de slang. Zorg er vervolgens voor dat de gemeten diameter in het midden van het klembereik van de klem ligt.

Zijn Oetiker klemmen herbruikbaar?

Zeker, geselecteerde Oetiker-modellen zoals laag profiel, schroef & profiel & universele klemmen zijn herbruikbaar.

Hoe verwijder je een Oetiker klem?

Oetiker klemgereedschappen zoals een zijsnijder, roterende of komneussnijder kunnen worden gebruikt voor het verwijderen van de klem. Roterende messen worden echter niet aanbevolen, omdat deze de slang kunnen beschadigen tijdens het doorsnijden van de klem.

Wanneer moet ik mijn slangklemmen vervangen?

Elke 3 tot 5 jaar moeten radiateurslangklemmen en radiateurslangen worden vervangen, zodat de motor in goede staat blijft. Met de leeftijd en het gebruik kunnen ze broos, gezwollen of gecorrodeerd worden. De radiateur kan de auto alleen koelen als de inwendige druk hoog blijft.

Kunnen Oetiker-klemmen worden gebruikt in toepassingen met hoge temperaturen?

Ja, geselecteerde Oetiker-klemmen kunnen worden gebruikt in toepassingen met hoge temperaturen. Gebruikers moeten een klem kiezen met een temperatuurclassificatie die geschikt is voor de specifieke toepassing, terwijl ze de richtlijnen van het merk volgen.

Zijn Oetiker klemmen eenvoudig te installeren?

Ja, Oetiker klemmen zijn eenvoudig te installeren. Sommige klemmen hebben een ratelmechanisme voor eenvoudig vastdraaien, terwijl andere kunnen worden vastgedraaid met een tang of een schroevendraaier.

Merkexclusieve producten