OTC TOOLS

Met het hoofdkantoor in Owatonna, Minnesota, Verenigde Staten, produceert OTC Tools diagnostische en reparatietools voor de productie- en auto-industrie. Lees meer

FILTER

Wagenpark- en voertuigonderhoud

Handgereedschap

Laden en lossen

Leidingswerk

Hydraulica

Test instrumenten

Fietspompen

Lab Supplies

Motoren

HVAC en koeling

Machining

Power Tools

Elektra

Het smeren

Wagenpark- en voertuigonderhoud FILTER

Automotive mechanischBekijk alles

 • Rem gereedschap

  OTC-remgereedschappen omvatten een breed scala aan remonderhoudsgereedschappen die zijn ontworpen om te helpen bij het onderhoud van trommelremmen op voertuigen. Ze hebben ook wielnaafsets, vervangende remblokken, remontluchters, remblokmeters, autovullers voor de hoofdcilinder en gereedschapssets voor schijfremklauwen.

 • Autodollies

  OTC-autodolly's worden gebruikt om voertuigen te verplaatsen nadat de aandrijflijn is verwijderd. Ze hebben een verstelbaar hefzadel met schroefdraad, rubberen kussentjes en 5-inch polypropyleen zwenkwielen. Deze dolly's kunnen een maximale belasting van 1800 lb aan.

 • Aandrijflijngereedschappen

  OTC-aandrijflijngereedschappen helpen bij het onderhoud van distributieriemen / distributiekettingen en koppakkingen om nauwkeurige nokkenastiming te garanderen. Ze omvatten nokkengereedschapssets, asinstallateurs, master nokkengereedschapssets en steunbalken.

 • Speciaal gereedschap voor motoren

  Speciale gereedschappen voor OTC-motoren zijn onder meer riemspanningsmeters, installatieprogramma's voor hoofdharmonische balancers en verschillende hulsverwijderingsplaten met verschillende boringmaten.

 • Uitlaatgereedschap

  OTC-uitlaatgereedschappen omvatten sensorsleutels met een flexibel kopontwerp voor het verwijderen van hardnekkige of beschadigde O2-sensoren. Ze hebben ook een hangertang om rubberen hangers van het uitlaatsysteem te verwijderen.

 • Hulpmiddelen voor brandstofsystemen

  OTC-gereedschappen voor brandstofsystemen worden gebruikt voor reparatie- en onderhoudstaken aan het brandstofsysteem. Ze omvatten brandstofinjectorreinigingssets, zuurstofsensoraansluitingen, propaanverrijkingssets en gereedschapsets voor het loskoppelen van brandstofleidingen

 • Verwarmings- en koelgereedschap

  OTC-verwarmings- en koelgereedschappen zoals krachtige 4 CFM-vacuümpompen worden gebruikt met airconditioningsystemen die HFC's, HCFC's en CFC's gebruiken. Ze hebben een gegoten aluminium behuizing en hebben offset roterende schoepen, een integrale terugslagklep, een Iso-Valve en een duurzame basis van polycarbonaat.

 • Oliefiltersleutels

  OTC-oliefiltersleutels zijn ontworpen voor het verwijderen van opschroefbare oliefilters bij onderhouds-, transport- en productietoepassingen in de auto-industrie. Geselecteerde modellen hebben een verstelbaar ontwerp met zware kaken voor maximale grip.

 • Ophanggereedschap

  OTC-ophangingsgereedschappen zijn onder meer busgereedschappen voor de achterwielophanging, servicekits voor kogelgewrichten, uitbreidingssets voor naafklemmen, trekstangsleutels en aanverwante accessoires die nodig zijn voor onderhoud aan bussen voor ophanging van voertuigen.

Hijsgereedschap voor auto'sBekijk alles

 • Motorsteunen en kranen

  OTC-motorsteunen van hoge kwaliteit houden zware diesel- of benzinemotoren in de lucht voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden.

 • Serviceaansluitingen

  OTC-servicekrikken omvatten heavy-duty luchthefkrikken en standaards en hydraulische servicekrikken met wielen voor gemakkelijk transport. Ze kunnen een maximale last van 10 ton heffen en worden aangeboden in verschillende handgreepmaterialen en lengtes.

 • Transmissiekrikken

  OTC-transmissiekrikken zijn geschikt voor het heffen van motor-/transaxle-assemblages, accu's van elektrische bussen, aandrijfas-assemblages en gastanks. Ze omvatten low-lift transmissiekrikken en aandrijflijnliften met een maximale hefcapaciteit van respectievelijk 2200 en 2500 lbs.

 • Voertuigstandaarden

  OTC heavy-duty verstelbare statieven met een stalen onderstel worden gebruikt om lasten, zoals voertuigen, stalen rollen en zware buizen tot 20 ton, op een verhoogde positie te houden. Ze kunnen hefondersteuning bieden tussen 15-1 / 4 en 44-1 / 4 inch.

Automotive hef- / garage-uitrustingBekijk alles

 • Remtrommel Dolly

  OTC-remtrommeldolly's zijn ontworpen voor het installeren, verwijderen of transporteren van omvangrijke remtrommels en naafassemblages van vrachtwagens. Ze zijn uitgerust met pneumatische achterbanden, een ratelkrik met een 14-inch verticale lift, een neerklapbare handgreep en een ingebouwde smeerbak en gereedschapskist.

 • Oliefilter Crusher

  OTC-oliefilterbrekers zijn ideaal voor het breken van oliefilters bij auto-, onderhouds- en recyclingwerkzaamheden. Geselecteerde modellen hebben een grote breekkamer voor het gelijktijdig hanteren van maximaal 4 filters en zijn verkrijgbaar in luchtbediende en elektrische/hydraulische varianten.

 • Voertuig Lift Systemen

  OTC-voertuigliftsystemen zijn geschikt voor plaatsen waar beperkte vloerruimte of een gebrek aan vrije toegang het verhogen bemoeilijkt. Ze hebben een enkele controller die aan beide zijden van het systeem werkt voor een naadloze niveaulift van de onderkant van de banden naar de grond.

Onderhoudsgereedschap voor auto'sBekijk alles

 • Automotive gespecialiseerde gereedschappen

  Gespecialiseerd OTC-gereedschap voor de automobielsector omvat een breed scala aan staal, kits voor stuurwieltrekkers, gereedschap voor het afstellen van koppelingen, sets voor vliegwieltrekkers, poelieverwijderaars en dieselfilterreinigers.

 • Draadvolgers

  OTC-draadvolgers worden gebruikt om externe schroefdraad van een onderdeel af te snijden, schoon te maken of te herstellen. Deze draadvolgers zijn van cruciaal belang bij het omgaan met schroefdraadgaten met koppelbelasting, zoals cilinderkopboutgaten in het dek van een motorblok.

Automotive exterieurBekijk alles

 • Exterieur auto-accessoires

  Bevat vervangingskits voor cilinderafdichtingen voor auto's die zijn ontworpen om de opening tussen verschillende onderdelen van een hydraulische cilinder af te dichten. Bevat 2 Alemite smeernippels, een externe borgring, een U-cup pakking, een sliphouder, een wisserstang, een cilinderbus en een borgring en moer

Automotive smeermiddelenBekijk alles

 • Vloeistofafzuiging

  Lichtgewicht en draagbare vloeistofafzuigers voor het afzuigen of verwijderen van een breed scala aan vloeistoffen, waaronder motoroliën, koelvloeistoffen en transmissievet uit kleine motoren, campers, ATV's en reservoirs

Automotive diagnostiek en inspectieBekijk alles

 • Testkits

  Inclusief OTC Tools cilinderlekkagetestersets, UV-detectiekits, tech-scope-kits, geheugenbesparende apparaten, batterijtesters en brandstofdruk / temperatuuranalysatoren die worden gebruikt voor het virtueel diagnosticeren van voertuigen

Over OTC-TOOLS

De OTC Tools-catalogus omvat infraroodthermometers, accutesters, diagnosegereedschappen, trekkers, lagersplitters, servicekrikken, grijpers, aandrijflijnliften, werklampen, servicehamers, bandenspanningscontroleapparatuur, sleutels, doppen, vloeistofafscheiders, ophanggereedschappen en hydraulische pompen. Van het merk pilootlagertrekkers zijn ontworpen voor het trekken van de geleidelagers vanaf het uiteinde van de krukas en voor het verwijderen en installeren van reserveonderdelen / componenten in onderhoudsfaciliteiten voor auto's. Deze lagertrekkers van OTC Tools zijn voorzien van een ingebouwde restrictieplaat om te voorkomen dat de kaken van de trekker gaan draaien zodra de kracht wordt uitgeoefend. Ze hebben een T-handgreepontwerp voor gebruiksgemak en elimineren de noodzaak van extra gereedschap. Deze geleidelagertrekkers hebben een warmtebehandelde stalen constructie om zwaar industrieel misbruik te weerstaan. De geleidelagertrekkers van OTC Tools worden onderworpen aan strenge tests die hun nominale capaciteit overschrijden, waardoor volledige gebruikersveiligheid in industriële omgevingen wordt gegarandeerd.

OTC-tools infrarood thermometers zijn ontworpen voor het meten van de oppervlaktetemperatuur van het doel voor automobieltoepassingen. Deze IR-thermometers hebben een geïntegreerde optische lens voor het nauwkeurig opvangen van de uitgestraalde infraroodenergie en het leveren van zeer nauwkeurige metingen op een brede temperatuurschaal. Deze thermometers hebben ook een ingebouwde laserpointer om de temperatuur van het oppervlak nauwkeurig te meten. Ze zijn voorzien van visuele indicatoren voor een bijna lege batterij om van tevoren te waarschuwen voor een bijna lege batterij. Kies uit een breed assortiment OTC Tools-trekkers en speciaal gereedschap, zoals hydraulische persen, motorsteunen, hefsystemen, krimpgereedschappen en wieldolly's op Raptor Supplies.

Dingen om te overwegen

Alternatieven voor kruisverwijzingen

Onderdeelnummers van OTC Tools verwijzen vaak naar verschillende Robinair producten. Dus als u op zoek bent naar een OTC Tools-apparaat dat verouderd is of niet op voorraad is, is de kans groot dat we het equivalente artikel beschikbaar hebben.

Verzending

Deze diagnostische hulpmiddelen zijn klein van formaat en vereisen een compacte verpakking. Ze zijn geschikt voor koerierszendingen en luchtvracht.

Belangrijke handelsnamen

OTC-TOOLS Concurrentievoordelen

OTC Tools Grip-O-Matic trekkers

OTC Tools Grip-O-Matic-trekkers hebben een kaakvormig ontwerp en bieden volledige grip op machine-elementen (koppelingen, lagers en katrollen) om eruit te trekken. Deze kaken kunnen op hun plaats worden vergrendeld om kans op wegglijden tijdens het verwijderen van onderdelen te voorkomen. OTC Tools trekhaken hebben een warmtebehandelde stalen constructie om zwaar industrieel misbruik te weerstaan. Bovendien kunnen deze mechanische kaken eenvoudig worden aangepast voor het vastgrijpen van een reeks koppelingen, lagers en katrollen, afhankelijk van de toepassingsvereiste.

OTC Genisys Evo-software

OTC-tools Genisys Evo-software diagnosticeert fouten in voertuigen voor onderhouds- en reparatietoepassingen in auto's. Deze software is geïnstalleerd in de diagnostische tools van OTC Tools om verschillende controles uit te voeren, waaronder kalibratie van de laterale sensor, reset van de inspectie/service-interval, dynamo-veldcontrole IVD-sensorkalibratie enz.

Grip-O-Matic trekkers

Deze trekkers hebben een kaakvormig ontwerp en bieden volledige grip op machine-elementen (koppelingen, lagers en katrollen) om eruit te trekken. De kaken van deze trekkers kunnen op hun plaats worden vergrendeld om de kans op wegglijden tijdens het verwijderen van onderdelen te voorkomen. Hun warmtebehandelde stalen constructie is bestand tegen buigen / breken van verbindingen onder zware belasting, waardoor duurzaamheid wordt gegarandeerd. Bovendien kunnen deze mechanische kaken eenvoudig worden aangepast voor het vastgrijpen van een reeks koppelingen, lagers en katrollen, afhankelijk van de toepassingsvereiste.

Veelgestelde Vragen / FAQ

Welke veiligheidsmaatregelen nemen we bij het gebruik van OTC Tools-trekkers?

 • De gebruiker moet de trekker controleren op scheuren, deuken of overmatige slijtage voordat het machineonderdeel wordt verwijderd. Bovendien moeten de forceerschroeven van de trekker worden gecontroleerd op sporen van vastlopen of vreten.
 • De gebruiker moet de trekkermaat kiezen, afhankelijk van de toepassingsvereiste. Opgemerkt moet worden dat de nominale capaciteit van de trekkers niet wordt overschreden voor gebruik.
 • Vóór het uittrekken moet de gebruiker zorgen voor een juiste uitlijning tussen de trekker en het werkstuk. De trekker moet op het werkstuk zitten dat moet worden verwijderd.
 • Alvorens enige kracht uit te oefenen, bedek het werkstuk met een beschermende doek of afscherming om rondvliegende breuken en vuil op te vangen.
 • Gebruikers mogen geen slagmoersleutel gebruiken om kracht uit te oefenen op de trekker, maar geleidelijk kracht uitoefenen met de hand.
 • De gebruiker dient goedgekeurde oogbescherming te dragen, zoals een beschermend gezichtsscherm of een veiligheidsbril.

Wat zijn de soorten trekkers?

Er zijn verschillende trekkers beschikbaar voor het verwijderen van componenten in machines en voertuigen zoals lagersplitterplaten, lagertrekkers, glijhamertrekkers en staaftrekkers.

Wat zijn de toepassingen van OTC Tools-trekkers?

OTC Tools-trekkers worden gebruikt voor het verwijderen van verschillende onderdelen zoals tandwielen, lagers en katrollen van assen. Deze gereedschappen hebben meerdere armen (twee of drie) die rond het onderdeel cirkelen en een schroef forceren die tegen het uiteinde van een as is gecentreerd voor een stevige grip.

Wat zijn de toepassingen van OTC Tools trekhaken?

OTC Tools 3-kaaktrekkers worden gebruikt voor het verwijderen van wielnaven, tandwielen en poelies voor diverse auto-onderhoudstoepassingen.

Merkexclusieve producten