Grainger Netherlands Distributor

Lokale levering van Grainger-gereedschappen in Nederland nodig? Raptor Supplies BV staat voor u klaar als de officiële Europese distributeur van de volledige Grainger-catalogus met meer dan 1 miljoen industriële benodigdhedenproducten van het Amerikaanse merk. Vanuit onze locatie in Amsterdam leveren wij Grainger merken als Speedaire, Dayton, Air Handler, Battalion en Tough Guy. Wij bieden levering aan de deur aan Nederlandse industriële en technische klanten via koeriersdiensten, luchtvracht en zeevracht, passend bij uw budget en leveringstermijnen. Aankopen kunnen rechtstreeks op onze website worden gedaan of stuur ons uw offerteaanvraag en ontvang een formele offerte via e-mail. Ons aanbod omvat ook het zoeken naar verouderde of niet meer leverbare Grainger-onderdeelnummers. Neem dus vandaag nog contact op!

Ons klantenserviceteam reageert binnen 30 minuten!

Een Offerte Aanvragen

Veel Gestelde Vragen

Catalogus

Welke WW Grainger-producten bieden jullie aan?

Wij bieden de volledige Grainger gereedschapscatalogus aan. Raptor Supplies is een officiële internationale distributeur van Grainger-producten. We leveren meer dan 1,5 miljoen+ hoogwaardige producten, reserveonderdelen en verbruiksartikelen in 33 productcategorieën van duizenden Amerikaanse industriële merken.

Een groot voordeel van de Grainger-catalogus is de enorme omvang van het productaanbod. Niemand vindt het leuk om door dikke, zware catalogi te bladeren om producten te vinden, dus typ gewoon het Grainger-onderdeelnummer op onze website in om het gewenste product te vinden.

Welke merken zijn eigendom van Grainger?

WW Grainger heeft een aantal eigen merken, waaronder Dayton, Speedaire, Tough Guy, Air Handler, Lab Safety Supply, Battalion, Condor en Westward. Dit betekent dat deze merken exclusief zijn voor Grainger en hun distributeurs. De meeste van deze artikelen worden vervaardigd in de VS of China.

Dayton: Biedt een verscheidenheid aan motoren, ventilatoren, blazers, pompen, aandrijfriemen en riemschijven en producten voor materiaalbehandeling voor een verscheidenheid aan automobieltoepassingen. Dayton-reductiemotoren worden gebruikt om de snelheid en het koppel aan te passen aan elk gewenst cijfer en zijn geschikt voor gebruik in slangenpompen. De synchrone aandrijfriemen van het merk bieden geruisloze, antislipprestaties met lage spanningsvereisten

Speedaire: Bekend om het aanbieden van een brede selectie pneumatische producten zoals luchtcompressoren, vacuümpompen, FRL-regelaars, fittingen / slangen, pneumatisch gereedschap en kleppen. Pneumatische luchtcilinders van Speedaire zijn geschikt voor toepassingen waarbij magnetische detectiezuigers niet nodig zijn. Deze compacte cilinders hebben een roestvrijstalen constructie en zijn bestand tegen temperaturen van -40 tot 200 graden F en drukken tot 200 psi.

Westward: Ideaal merk voor handgereedschap, doppen & bits en gereedschapsopbergers. Ook bekend van verspanende gereedschappen zoals klemmen, ontbraamgereedschappen, wisselbare snijgereedschappen en frees-/draadsnijgereedschappen. Westward verstelbare sleutels zijn ontworpen in overeenstemming met ASME-certificeringen en zijn zeer geschikt voor het bevestigen van moeren, bouten en fittingen in HVAC-apparatuur. Deze sleutels hebben een stalen constructie met een zwarte fosfaatafwerking voor weerstand tegen hydraulische oliën of corrosieve vloeistoffen en een verstelbaar schroefmechanisme om de extra behoefte aan installatiegereedschap te elimineren.

Condor: vooral bekend als leverancier van veiligheidsuitrusting, die veiligheidsbrillen, -handschoenen en valbeveiligingsproducten aanbiedt. De chemicaliën-, temperatuur- en snijbestendige handschoenen die worden aangeboden in de categorie Condor-veiligheidshandschoenen overtreffen de CE-normen en worden veel gebruikt in de bouw-, lucht- en ruimtevaart-, automobiel-, petrochemische en metaalverwerkende industrie.

Air Handler: Zoals de naam al doet vermoeden, biedt dit merk luchtfilterproducten aan. Dit omvat paneel & geplooide luchtfilters, luchtfilter pads / rollen en zak / doos luchtfilters. De luchtreinigers van het merk worden gebruikt om de lucht gezond en geurvrij te houden en kunnen luchtstromen leveren tot 2000 cfm. Deze reinigers leveren een maximale filtratiegraad en efficiëntie van respectievelijk 0,3 micron en 0,65.

Lab Safety Supply:Het aanbieden van voornamelijk laboratorium benodigdheden en apparatuur. De ultrasone reinigers van het merk zijn ideaal voor reinigingstaken, zoals het verwijderen van eiwitten, bloed en verontreinigingen van glaswerk en laboratoriuminstrumenten; het verwijderen van was, vuil, vetten en oliën van schakelaars en tandwielen en het reinigen van flux en verontreinigingen van elektronische apparatuur.

Een bestelling plaatsen

Moet ik alleen de Grainger-code opgeven om een offerte te krijgen?

Ja, geef ons gewoon de Grainger onderdeelnummers. Klanten sturen ons soms ongeldige Grainger onderdeelnummers; dit is meestal een geval waarin een 'B' en '8' zijn verwisseld of een 'O' is verwisseld met een '0'. Dubbelcheck de onderdeelnummers voordat u de offerte aanvraagt!

Hoe plaats ik een bestelling?

De eenvoudigste manier om een bestelling te plaatsen is door te zoeken naar de Grainger artikelcode op onze website en vervolgens uw bestelling online op onze website in te vullen. Als u het Grainger onderdeelnummer niet op onze website vindt, kunt u ons via e-mail / chat een RFQ sturen voor de Grainger industriële artikelen die u nodig hebt. Zodra u onze formele offerte hebt ontvangen, kunt u i) een inkooporder sturen die de aangeboden prijs weerspiegelt of ii) gewoon per telefoon / e-mail reageren dat u de aangeboden offerte wilt accepteren. Raptor Supplies zal u dan een Proforma factuur sturen voor betaling of u NET30 betalingsvoorwaarden aanbieden, onder voorbehoud van goedkeuring (alleen zakelijke klanten in het VK / de EU).

Is Grainger International Supply actief in Europa?

Grainger Europe levert bevestigingsmiddelen en aanverwante producten aan meer dan 60000 klanten over het hele continent.

Heeft u een MOQ voor Grainger artikelen?

Wij vermijden om klanten met minimumhoeveelheden te confronteren, maar soms is een MOQ van toepassing. Dit is voornamelijk te wijten aan een MOQ die Grainger heeft ingesteld voor een specifiek artikel. Voorbeelden hiervan zijn aankopen van buislampen, schroeven of geplooide luchtfilters, die alleen worden verkocht in case / pack hoeveelheden. Ons doel is om u de Grainger internationale producten te leveren die u nodig hebt, niet om u te dwingen onnodige hoeveelheden te kopen. Maar we rekenen wel een minimum aan verzendkosten omdat de meeste bestellingen via een koeriersdienst worden geleverd. Wij verzenden via express vervoerders zoals FedEx / TNT, DHL en UPS.

Hoe zit het met verouderde of stopgezette Grainger catalogusartikelen?

Als u op zoek bent naar een Grainger onderdeel dat niet meer leverbaar of verouderd is, kunnen wij u vaak een vervangend Grainger model of een vergelijkbaar alternatief van een ander Amerikaans merk voorstellen. Grainger onderdelen die verouderd raken is een veel voorkomend probleem voor onderdelen zoals motoren of blowers, die meestal lang meegaan. Stuur gewoon een foto van uw bestaande onderdeelnummer met alle markeringen, naamplaatjes, enz. en wij zullen reageren met een offerte voor het vervangende artikel

Welke documenten kunt u verstrekken voor Grainger producten?

Raptor Supplies kan een aantal certificaten voor Grainger artikelen leveren. Deze omvatten Grainger certificaat van overeenstemming, OEM certificaat van overeenstemming en traceerbaarheidscertificaten voor partijen. Certificaataanvragen moeten op het moment van bestelling worden ingediend. Wij kunnen geen certificeringsverzoeken in behandeling nemen nadat een bestelling is verzonden of geleverd.

Verkoopt u aan particulieren?

Raptor Supplies, een vertrouwde Grainger distributeur, verkoopt voornamelijk aan zakelijke klanten die levering nodig hebben van artikelen die zij lokaal niet kunnen kopen. Als u als particulier geïnteresseerd bent in een offerte, accepteren wij dergelijke verzoeken van geval tot geval. Wij begrijpen het nut van de Grainger catalogus voor particulieren over de hele wereld, maar wij zijn gericht op de behoeften van zakelijke klanten.

Ik heb mijn bestelling ontvangen, maar ik zie de Grainger code niet op het artikel staan?

Grainger is een grote distributeur van industriële onderdelen die producten aanbiedt die voornamelijk door andere bedrijven worden gemaakt. Dit betekent dat de meeste Grainger producten het OEM / fabrikant modelnummer vermelden en mogelijk ook een witte sticker op het product hebben met het Grainger catalogus onderdeelnummer. Uitzonderingen op deze regel zijn Grainger Approved en Grainger-eigen merken zoals Dayton, Speedaire, Tough Guy, etc waar de Grainger code en fabrikant modelnummer hetzelfde is.

Bezorging

Welk Grainger gereedschap verzenden wij niet via de lucht?

Er zijn een aantal Grainger producten waarvoor wij geen luchttransport aanbieden, waaronder magnetische artikelen, gevaarlijke vetten/vloeistoffen, artikelen langer dan 10 voet in lengte en producten die motoren bevatten. Magnetische artikelen zoals zeldzame aardmagneten of keramische magneten kunnen interfereren met vliegtuigen en worden daarom niet aangeboden. Grainger vetten of vloeistoffen die geclassificeerd zijn als gevaarlijk voor luchttransport zijn ook niet te koop. Om te controleren of wij een vet of vloeistof kunnen aanbieden, controleert u de MSDS van het product. Als sectie 14 van het document onder het IATA-gedeelte 'Not Regulated for Transport' vermeldt, dan kunnen wij een offerte aanbieden. Lange voorwerpen met een lengte van meer dan 10 voet zijn problematisch, omdat koeriers deze lengtes niet kunnen vervoeren en dan moeten worden vervoerd via lucht- of zeevracht. Tot slot kunnen items met motoren problemen opleveren omdat we moeten bevestigen of ze hydraulische vloeistoffen of olie/vet bevatten. Hiervoor moeten we de hazmat status van elke vloeistof in een motor bevestigen via een MSDS. We kunnen een zeevrachtofferte maken voor artikelen met motoren.

Waar levert u Grainger industriële artikelen?

Wij leveren Grainger onderdeelnummers aan klanten in het Verenigd Koninkrijk / Europa, Midden-Oosten, Azië en Afrika. Lokale levering wordt aangeboden aan klanten in het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie en Singapore, wat betekent dat de prijs in onze offerte alles is wat u betaalt, wij zorgen voor eventuele inklaringskosten. Wanneer de leveringsvoorwaarden DDU / DAP zijn, verzenden wij Grainger producten naar uw huis, maar eventuele inklaringskosten zijn voor rekening van de klant. Bestellingen met een eindgebruiker of bestemming in landen of entiteiten die op de OFAC-lijst staan, worden niet in behandeling genomen omdat wij alle Amerikaanse wetten en voorschriften met betrekking tot exportcontroles op in de VS geproduceerde artikelen volgen. Wij behouden ons ook het recht voor om volledige informatie over de eindgebruiker op te vragen voordat een bestelling wordt uitgevoerd.

Welke verzendopties heb ik voor Grainger artikelen?

Bestellingen in landen waar wij lokale levering aanbieden, worden over het algemeen geleverd via TNT of lokale post (Royal Mail, Post NL, Singpost), afhankelijk van het gewicht en de waarde van de bestelling. Voor grotere/zwaardere zendingen bieden wij zowel lucht- als zeevracht opties (DDP, DAP en CPT). Wanneer u een offerte aanvraagt, laat ons dan weten welke vrachtmethode u geoffreerd wilt hebben (vooral bij zware artikelen). Klanten hebben ook de optie van EXW verzendvoorwaarden en kunnen hun bestelling verzenden via hun eigen UPS / DHL / FedEx account of expediteur vanuit ons magazijn in de VS. Om u te helpen de verzendkosten te bepalen mocht u besluiten de verzending te organiseren, zullen wij u informatie verstrekken over gewicht en afmetingen + details over de afhaallocatie.

Ik heb dringend iets nodig, hoe snel kunt u leveren?

Onze standaard leveringstermijn voor bestellingen die via een koerierdienst worden geleverd is 1 week. Wij bieden wel expresverzendopties die bestellingen aan klanten in het Verenigd Koninkrijk, Europa en Singapore binnen 3 - 4 dagen kunnen leveren. Als alternatief bieden we afhalen vanuit ons Amerikaanse magazijn binnen 1 dag na bestelling. Wegens de huidige leveringsbeperkingen voor luchtvracht zijn de opties voor expresverzending niet beschikbaar voor grote bestellingen. Elke bestelling die via luchtvracht wordt verzonden, wordt binnen twee weken geleverd.

Wat is uw retour / annuleringsbeleid voor Grainger artikelen?

U kunt elke bestelling vóór verzending annuleren voor een volledige terugbetaling. Bestellingen die zijn verzonden kunnen binnen 15 dagen na levering worden geretourneerd. Als u uw bestelling wilt retourneren, moeten de goederen in gloednieuwe staat en in de originele verpakking zijn. Wij behouden ons ook het recht voor om 20% herstockeringskosten in rekening te brengen voor elke retourzending en vrachtkosten worden niet terugbetaald. Voor klanten die er zeker van willen zijn dat ze het juiste Grainger onderdeel hebben besteld, kunnen we foto's van bestelde artikelen aanbieden vóór verzending. Indien nodig kunt u dit aanvragen bij het plaatsen van uw bestelling.

Neem contact met ons op

Neem direct contact op met uw accountmanager voor persoonlijk advies
We're available from Monday through Friday, from 07:30 until 17:00.