GATES 4695-0229

Item: AL6DFL Model: 4695-0229
€108.23 /eenheid
Een Offerte Aanvragen

Betalingsopties beschikbaar

Beschikbare leveringsopties

Product specificaties:

Productdetails:

Gates 4695-0229 zuur-chemische slang is ideaal voor het overbrengen van corrosieve vloeistoffen in industriële toepassingen. Het verbetert de veiligheid en minimaliseert de uitvaltijd van vloeistofbehandelingsactiviteiten.

Kenmerken:

  • Gates 4695-0229 Chem Master XLPE-pompslang heeft een gemodificeerde polyethyleenconstructie die bestand is tegen zuren, chemicaliën en oplosmiddelen, waardoor veilig transport van corrosieve stoffen mogelijk is zonder het risico van degradatie of verontreiniging.
  • Deze Mustang-chemische slang heeft een temperatuurbereik van -40 tot 250 graden F en kan effectief zowel vloeistoffen met lage als hoge temperaturen verwerken.
  • De slang is voorzien van een EPDM-mantel die uitzonderlijke weerstand biedt tegen weersinvloeden, blootstelling aan ozon en UV, waardoor de levensduur en prestaties van de slang worden gegarandeerd, zelfs onder zware buitenomstandigheden.

Veelgestelde vragen:

V. Hoe installeer ik deze Gates 4695-0229 zuur-chemische slang?

A.

  • Voordat u een koppeling aan de slang bevestigt, moet u ervoor zorgen dat het uiteinde recht is afgesneden om lekkage van de koppeling te voorkomen.
  • Benadruk het belang van het gebruik van de juiste maten voor het koppelen van slangen.
  • Vermijd het polijsten van de afdekking, tenzij dit voor bepaalde hydraulische slangkoppelingen nodig is, en vergroot de slangbuis niet om plaats te bieden aan het koppelingsinzetstuk. Soms kan een nippelduwer handig zijn om de koppeling in de slang te steken.
  • Vereenvoudig de installatie van koppelingen en minimaliseer het risico op slangschade door smeermiddelen te gebruiken op koppelingsinzetstukken en adereindhulzen. Aanbevolen smeermiddelen zijn water, zeepoplossing, lactol of een mengsel van één deel glycerine op 15 volumedelen houtalcohol.
  • Voor slangen die bedoeld zijn voor het overbrengen van petroleum, waarbij de slanguiteinden bloot komen te liggen na het bevestigen van de koppelingen, dient u een ruime hoeveelheid hoogwaardig neopreencement of schellak aan te brengen om de uiteinden af ​​te dichten.

V. Hoe onderhoud ik deze Mustang-zuurchemische slang?

A.

  • De slang moet met zorg worden behandeld en tijdens het gebruik worden beschermd tegen elke vorm van misbruik. Vermijd het slepen van de slang over scherpe of schurende oppervlakken.
  • Wees voorzichtig om te voorkomen dat de slang ernstige eindbelastingen ondervindt. Zorg ervoor dat de slang wordt gebruikt op of onder de nominale werkdruk en dat eventuele drukveranderingen geleidelijk moeten worden ingevoerd om overmatige piekdrukken te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat de slang niet knikt en dat er geen apparatuur overheen loopt. Gebruik bij het hanteren van grote slangen waar mogelijk dolly's. Voor zware slangen die worden gebruikt bij het zuigen en lossen van olie, moeten op de juiste manier geplaatste stroppen of handlinginstallaties worden gebruikt ter ondersteuning.

V. Hoe test ik deze Gates 4695-0229 zuur-chemische slang?

A.

  • Periodieke inspecties en hydrostatische tests zijn nodig om te bepalen of een slang geschikt is voor langdurig gebruik.
  • Voer een visuele inspectie van de slang uit om te controleren op losse afdekkingen, knikken, uitstulpingen of zachte plekken, aangezien deze kunnen duiden op gebroken of verplaatste wapening.
  • Onderzoek de koppelingen of fittingen nauwkeurig en als er enige beweging van de slang uit de koppelingen wordt waargenomen, stel de slang dan buiten gebruik.
  • De periodieke inspectie moet een hydrostatische test van één minuut bij 150% van de aanbevolen werkdruk van de slang omvatten. Houd er rekening mee dat een geweven brandslang met mantel een uitzondering op deze regel vormt.
  • Zorg er tijdens de hydrostatische test voor dat de slang recht is en niet opgerold of geknikt is.
  • Meestal wordt water als testmedium gebruikt en na de test kan de slang worden doorgespoeld met alcohol om eventueel achtergebleven vocht te verwijderen.
  • Het is essentieel om een ​​regelmatig testschema te volgen en inspectiegegevens bij te houden.

V. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een warmtegevoelige thermoplastische klem?

A. Poorten 32922 krimpklem is gemaakt van hittegevoelig thermoplastisch materiaal voor een snelle en gemakkelijke bevestiging en is bestand tegen temperaturen van -40 tot 302 graden C.

Ontdek producten

Contact

Neem direct contact op met uw accountmanager voor persoonlijk advies.
We zijn beschikbaar maandag tot vrijdag, van 07:30 tot 17:00.

GATES 4695-0229
€108.23 /eenheid