Luchtaangedreven ventilatoren en blazers voor besloten ruimtes

FILTER

Tijdens het werken in beperkte en besloten ruimtes bestaat de kans dat gevaarlijke en toxische omstandigheden ontstaan ​​als gevolg van slechte ventilatie. Plaats daarom een ​​luchtaangedreven ventilator voor besloten ruimtes...Lees meer

AIR SYSTEMS INTERNATIONAL -

Circulaire pneumatische straalventilatoren

Style ModelDiameterInlaatstroomMax. Stroom in vrije luchtPrijs (ex BTW)
AASI-JF2020 "60 tot 290 CFM10400 CFM€6,559.64
BASI-JF2424 "76 tot 338 CFM16130 CFM€11,294.18
AIR SYSTEMS INTERNATIONAL -

Draagbare pneumatische straalventilatoren

Style ModelDiameterInlaatstroomInlaatdrukMax. Gratis Air CFM-bereikOutlet MaatPrijs (ex BTW)
AASI-JF1212 "55 tot 130 CFM40 100 naar psi1680 tot 2860 CFM12 "€5,490.55
RFQ
AASI-JF1616 "54 tot 128 CFM40 110 naar psi2540 tot 4200 CFM16 "€6,261.82
RFQ
TEXAS PNEUMATIC TOOLS -

Straalventilatoren

Style ModelLuchtstroomLuchtverbruikRPMPrijs (ex BTW)
ATX-JF122866 CFM130 CFM5805€3,303.49
BTX-JF164216 CFM128 CFM3792€3,854.07
CTX-JF2010420 CFM292 CFM3670€4,267.01
DTX-JF2416136 CFM338 CFM3138€7,639.32
RAMFAN -

Lucht aangedreven ventilator

Style ModelPrijs (ex BTW)
AAA7000€5,169.82
RFQ
BAB7000€4,207.64
RFQ
ALLEGRO SAFETY -

Straalventilatoren

Allegro straalventilatoren circuleren lucht en elimineren vluchtige dampen uit kleine tanks, vaten of ruimtes door dagelijkse ventilatie te garanderen. Ze hebben een aluminium constructie voor corrosiebestendigheid en hebben permanent afgedichte en gesmeerde, zware kogellagers voor een langere levensduur. Deze OSHA-standaard ventilatoren met veiligheidsscherm duwen perslucht door een geïntegreerd mondstuk (aan de uiteinden van elk blad) waardoor de ventilatoren kunnen voortstuwen met snelheden tot 11000 cfm bij 80 psig. Verder zijn ze uitgerust met aan de zijkant gemonteerde inlaatconnectoren voor voedingsaansluitingen en een vonkbestendige ventilator voor luchtcirculatie. Er zijn varianten verkrijgbaar met verzonken handgrepen, waardoor wegrollen wordt voorkomen en gemakkelijk mee te nemen is.

Style ModelLuchtverbruikMaatBinnen Dia.Prijs (ex BTW)
A9518-2060, 114, 186, 292SCFM20 "20 1 / 8 "€5,138.13
A9518-2476, 147, 225, 338SCFM24 "24 1 / 4 "€8,410.69
AMERIC -

Besloten ruimte Blower / afzuiging Luchtgedreven 12 Inch

ModelitemPrijs (ex BTW)
GVAF3000PAB6MFC€2,603.05

Luchtaangedreven ventilatoren en blazers voor besloten ruimtes

Door perslucht aangedreven ventilatoren en blazers voor besloten ruimtes zijn ontworpen om frisse lucht te laten circuleren of opgehoopte dampen te verwijderen tijdens het werken in gesloten ruimtes.
UL- en cUL-gecertificeerde Amerikaanse ventilatoren voor besloten ruimten hebben een schokbestendig ontwerp om elektrische branden als gevolg van reactie met gassen te voorkomen. Ze beschikken over een krachtige en energiezuinige motor die een maximale luchtstroom van 2063 CFM bij 3000 tpm kan produceren. De robuuste dubbelwandige constructie maakt het stapelen van eenheden mogelijk voor gemakkelijke opslag.
Allegro centrifugaalventilatoren zijn luchtaangedreven ventilatoren voor besloten ruimtes, ideaal voor zowel positieve als negatieve ventilatie. Deze Allegro-blowers hebben kanaalinlaten van 8 cm en worden aangedreven door motoren van 1/4 pk die lucht kunnen leveren met een maximale snelheid van 1800 CFM. Ze zijn uitgerust met een paar handvatten voor verbeterde draagbaarheid. Deze pneumatische ventilatoren hebben schoepen van aluminium of polyethyleen voor een optimale luchtstroom en explosieveilige motoren om potentieel gevaarlijke vonken te voorkomen.
Kies uit een breed scala aan door perslucht aangedreven ventilatoren en blazers, in hoogtes tussen 9.875 en 48 inch. Raptor Supplies is een vertrouwde distributeur van ventilatoren voor besloten ruimten van merken als Air Systems International, Texas pneumatisch gereedschap, Allegro en americ die helpen bij het handhaven van atmosferische omstandigheden en zuurstofniveaus in gebieden waar ontvlambare, ontvlambare of brandbare deeltjes aanwezig zijn.

u gebruikt

Deze door perslucht aangedreven ventilatoren bieden een brede combinatie van functies, waardoor ze nuttig zijn voor zware werkzaamheden in tanks, rails, graanschuren, ondergrondse nutsvoorzieningen, molens en soortgelijke gesloten ruimtes zonder goede ventilatie.

Kenmerken

Vrolijk Straalventilatoren:

 • Allegro luchtstraalventilatoren hebben permanent afgedichte en gesmeerde zware kogellagers voor een langere levensduur.
 • Ze zijn geconfigureerd met sproeiers die de capaciteit hebben om ventilatoraandrijving mogelijk te maken bij snelheden tot 11000 cfm, bij een druk van 80 psig.
 • Deze ventilatoren voor besloten ruimtes zorgen dankzij hun aluminium constructie voor corrosiebestendigheid in ruwe omgevingen.
 • Deze door perslucht aangedreven ventilatoren zijn uitgerust met aan de zijkant gemonteerde inlaatconnectoren om een ​​ingangsstroomaansluiting te bieden.
 • Deze vonkbestendige ventilatoren zijn ontworpen voor krachtige luchtcirculatie.

Luchtsystemen Internationaal Ventilatieventilatoren en karren voor besloten ruimtes:

 • Deze zadelventilatieopeningen van Air Systems International worden geleverd met een elleboog van 90 graden voor de toevoer van lucht.
 • ASI-ventilatieventilatoren voor besloten ruimtes worden geleverd met gegalvaniseerd stalen karren voor toegang tot besloten ruimtes om mobiliteit en opslag voor ventilatieapparatuur of cilinders te bieden. Ze hebben een maximaal laadvermogen van 1200 lb.
 • Deze ventilatorkarren voor besloten ruimtes zijn geconfigureerd met opbergruimtes in kasten en nylon flessenbanden met stalen veiligheidskettingen voor cilinderbeveiliging. Ze zijn ook uitgerust met standaard of semi-pneumatische wielen.

americ Pneumatische ventilatoren:

 • Het ontwerp van deze Americ pneumatische ventilatieventilatoren voorkomt gevaarlijke vonken en levert een continue circulerende luchtstroom in een beperkte ruimte.
 • Ze zijn geconfigureerd met robuuste dubbelwandige schalen die zijn gemaakt om stapelbaar te zijn om opslagruimte te besparen.
 • Deze luchtaangedreven ventilatoren van polyethyleen zijn voorzien van energiezuinige, krachtige pneumatische motoren om muffe perslucht weg te leiden van de hoofdluchtstroom.

Texas Pneumatic Tools Air Jet-ventilatoren:

 • Deze luchtstraalventilatoren met vier bladen stoten een hoge snelheid van samengeperste lucht uit de achterrand van het ventilatorblad en werken bij een druk tot 110 psi.
 • De lagers van deze ventilatoren zijn voldoende gesmeerd om een ​​lange levensduur te garanderen.
 • De elektro-gepolijste roestvrijstalen ventilatorkappen garanderen de hoogste sterkte en corrosiebestendigheid.
 • Ze worden geleverd met leischoepen om turbulentie te minimaliseren en de efficiëntie te verhogen door de luchtstroom af te vlakken.

Werkingsmechanisme

 • Allegro veiligheidsschermventilatoren duwen perslucht door een geïntegreerd mondstuk (aan de uiteinden van elk blad), waardoor de ventilatoren lucht kunnen voortstuwen met snelheden tot 11000 cfm bij een druk van 80 psig.
 • Luchtstraalventilatoren van Texas Pneumatic Tools stoten een hogesnelheidsstraal samengeperste lucht uit vanaf de achterrand van de ventilatorbladen. Het resultaat van dit fenomeen is dat de voorwaartse rotatie van het ventilatorblad net als een straalvliegtuig is dat vooruit wordt geduwd door de lucht met hoge snelheid die uit de achterkant van de straalmotor komt.
 • Amerikaanse ventilatoren voor besloten ruimtes hebben krachtige, energiezuinige pneumatische motoren om te helpen bij het omleiden van muffe perslucht uit de hoofdluchtstroom.
 • Air Systems International pneumatische ronde straalventilatoren gebruiken een pneumatische luchtslang om lucht in tanks te duwen of lucht uit tanks te ventileren.

Normen en goedkeuringen

Allegro, Texas Pneumatic Tools, Americ en Air Systems International bieden blazers of ventilatoren voor besloten ruimten die voldoen aan OSHA, ANSI/API, UL & cUL en AMCA 210 industrienormen voor milieuhygiëne, gebruikersveiligheid en efficiënte prestaties van de blazers.

Veelgestelde Vragen / FAQ

Kan een blazer verticaal boven een mangat worden geplaatst?

Ja, ventilatoren voor besloten ruimtes kunnen boven een mangat worden geplaatst als het veilig wordt ondersteund, met de juiste in- en uitgang, beweging, trillingen en gewichtsbeperking.

Wat maakt ventilatoren voor besloten ruimtes uniek?

Raptor Supplies biedt ventilatieventilatoren voor besloten ruimtes met -
 • Motoren die zijn gebouwd om lang mee te gaan: deze motoren zijn ontworpen om te werken in de meest veeleisende omgevingen. Sommige ventilatormodellen hebben volledig omsloten motoren die de kans op ophoping van vuil minimaliseren, waardoor de levensverwachting wordt gemaximaliseerd.
 • Dubbelwandig ontwerp - Grote deuken kunnen niet alleen roestplekken veroorzaken, ze kunnen ook de omwenteling van de ventilatorbladen belemmeren, wat leidt tot dure reparaties. Daarom helpen dubbelwandige schalen en aluminium / polyethyleen constructie verstoringen in de luchtstroom of interne mechanismen te voorkomen.
 • Veiligheid - Deze ventilatoren voor besloten ruimten zijn gemaakt in overeenstemming met OSHA, ANSI / API, UL & cUL en AMCA 210 industrienormen om veiligheid en superieure prestaties te garanderen.

Is het beter om positief te ventileren of om lucht te evacueren?

Elke besloten ruimte moet positief worden geventileerd en moet worden geëvacueerd wanneer er op een specifieke locatie rook ontstaat (bijvoorbeeld tijdens slijp- of laswerkzaamheden).

Wat is het belangrijkste verschil tussen axiale en centrifugaalblowers?

Axiaalblowers zijn voorzien van intern gehuisveste motoren waardoor ze draagbaarder en compacter zijn, en ook goedkoper dan centrifugale modellen. Ze bieden hogere luchtstroomwaarden in vrije luchtconfiguratie dan centrifugaalblazers. Bij centrifugaalvarianten bevindt de motor zich daarentegen buiten de behuizing. Door het ontwerp van deze ventilatoren kunnen ze tegen een hogere statische druk (grotere dynamische tegendruk) duwen met grotere leidingen, in vergelijking met axiale ventilatoren.

Waar moet de ventilatie op gericht zijn in een besloten ruimte?

De ventilatieapparatuur moet naar de dichtstbijzijnde ingang binnen de beperkte ruimte worden geleid om dampen en rook af te voeren.

Wat moet het minimale zuurstofgehalte zijn in een besloten ruimte?

Het minimaal aanvaardbare zuurstofniveau in een besloten ruimte kan 15 tot 19% zijn, maar dat resulteert meestal in een verminderd vermogen om te werken en verminderde coördinatie, waardoor de gezondheid van werknemers in gevaar komt. Daarom spelen een ventilator en blower voor besloten ruimtes een cruciale rol bij het creëren van een veilige en ongevaarlijke werkomgeving voor iedereen die in een kleine en afgesloten ruimte werkt.

We zijn hier om te helpen!

Op zoek naar een onderdeel dat hier niet vermeld staat?